Po dedine sa vozili na cudzom aute. Pytliačil na jelenicu. Lúpež v herni. Odstávka evidencie vozidiel

12.12.2008 Celý región

Po dedine sa vozili na cudzom aute: Bardejovskí policajti obvinili včera z prečinov porušovania domovej slobody a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla dvoch Lenartovčanov (17r. a 21r. )
Mladší z obvinených v stredu (10.12.2008) okolo 21:00 h vošiel do dvora jedného z rodinných domov v Lenartove, kde bolo zaparkované auto Suzuki Vitara. Auto nebolo uzamknuté a v spínacej skrinke boli kľúče. Nimi naštartoval a odišiel smerom k obecnému úradu, kde zastavil pri druhom obvinenom a spolu sa vozili po obci Lenartov. Ich jazdu ukončila až policajná hliadka, ktorá ich o 21:30 h pri miestnom cintoríne zastavila a obmedzila na osobnej slobode.

Pytliačil na jelenicu:
Policajti zo Spišskej Belej vzniesli včera obvinenie z prečinu pytliactva 38 ročnému mužovi z obce Lendak, okr. Kežmarok.
Obvinený muž 4.12.2008 v čase okolo 21:00 h v časti zv. Šarpanec pri Spišskej Belej neoprávnene zastrelil jelenicu. Túto následne naložil do kufra osobného auta a odišiel smerom na obec Lendak. Pri nakladaní ho videl 42 ročný muž, ktorý zavolal políciu. Policajti obvineného zastavili na poľnej ceste za Lendakom, avšak pri prehliadke auta jelenicu nenašli. V kufri však zaistili biologický materiál a následnou prehliadkou okolia našli aj jelenicu, ktorá bola vo vzdialenosti asi 1100 m od auta. Pre Poľovné združenie bola spôsobená škoda 20 000, -Sk.

Lúpež v herni:
Popradský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ku ktorej došlo včera v nočných hodinách.
Doposiaľ neznámy páchateľ včera o 1:50 h s tmavou kuklou na hlave a ozbrojený doposiaľ neznámou krátkou zbraňou, vošiel do jednej z levočských herní. So zbraňou v ruke a pod hrozbou násilia prinútil krupiéra, aby mu z trezoru dal všetky peniaze, s ktorými ušiel preč. Páchateľ si so sebou odniesol celkovo 291 000. - Sk. Krupiér pri prepade neutrpel žiadne zranenie.

Odstávka evidencie vozidiel
V súvislosti so zavedením meny Euro bude v utorok 16.12.2008 evidenčného systému zavedená upravená verzia systému evidencie vozidiel. Zavedenie upravenej verzie systému si vyžaduje úplné odstavenie všetkých okresných dopravných inšpektorátoch, ktoré vykonávajú evidenciu vozidiel. Z tohto dôvodu sa v spomínaný deň, teda v utorok 16.12.2008 nebudú vykonávať evidencie vozidiel.
 

Vyberte región